Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Ηλεκτρολύτες

Όταν γυμναζόμαστε το σώμα ιδρώνει και αποβάλλει υγρά και μεταλλικά στοιχεία. Ανακαλύψτε μοναδικά συμπληρώματα που μπορούν να αναπληρώσουν στο σώμα τα χαμένα στοιχεία καθώς περιέχουν ηλεκτρολύτες, οι οποίοι είναι στοιχεία ιόντων που βοηθάνε ώστε να έχει σωστή σύνθεση το αίμα και να δουλεύουν σωστά οι μύες. Οι ηλεκτρολύτες είναι ηλεκτρικά φορτισμένες ουσίες που βρίσκονται στα ούρα, στο αίμα και στα υπόλοιπα σωματικά υγρά. Ο ιδρώτας ελευθερώνει ηλεκτρολύτες, οπότε με την σειρά μας για να τους αναπληρώσουμε. Επιλέξτε μοναδικά σκευάσματα για την σωστή τόνωση και αναζωογόνηση του οργανισμού σας.

Ηλεκτρολύτες: Σημαντικά ιχνοστοιχεία για το Σώμα

Οι ηλεκτρολύτες αποτελούν ιχνοστοιχεία που εντοπίζονται στα υγρά του σώματος και συμμετέχουν σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις. Από χημικής άποψης, δημιουργούν ελεύθερα ηλεκτρικά φορτισμένα ιόντα, με θετικό (+) ή αρνητικό (-) φορτίο, όταν διαλύονται στο νερό.

Στον ανθρώπινο οργανισμό, οι πιο σημαντικοί ηλεκτρολύτες είναι το νάτριο, το κάλιο, το ασβέστιο, το χλώριο, το μαγνήσιο, το διττανθρακικό και το φωσφορικό άλας. Αυτοί οι ηλεκτρολύτες είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Λειτουργίες των Ηλεκτρολυτών

  • Κυτταρική επικοινωνία: Οι ηλεκτρολύτες συμβάλλουν στη μετάδοση σημάτων ανάμεσα στα κύτταρα, επιτρέποντας τη σωστή λειτουργία του νευρικού και ενδοκρινού συστήματος.
  • Σύσπαση των μυών: Ορισμένοι ηλεκτρολύτες είναι απαραίτητοι για τη σύσπαση των μυών και την κανονική λειτουργία του μυϊκού συστήματος.
  • Μεταφορά νερού και υγρών: Ορισμένοι ηλεκτρολύτες βοηθούν στη μεταφορά νερού και άλλων ουσιών στο σώμα, διατηρώντας την ισορροπία των υγρών.
  • Διατήρηση της οξύτητας: Ορισμένοι ηλεκτρολύτες συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής οξύτητας του αίματος και των σωματικών υγρών.

Διαταραχή Ηλεκτρολυτών: Αιτίες και Συμπτώματα

Η διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών είναι κρίσιμη για την υγεία του οργανισμού. Καταστάσεις όπως η απώλεια υγρών λόγω διάρροιας, εμετού ή έντονης εφίδρωσης μπορούν να οδηγήσουν σε διαταραχή των επιπέδων ηλεκτρολυτών.

Η διαταραχή των ηλεκτρολυτών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, όπως μυϊκή αδυναμία, σπασμούς και σύγχυση. Η έλλειψη αντιμετώπισης μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καρδιακή αρρυθμία.

Αποκατάσταση Ηλεκτρολυτών

Η αποκατάσταση των επιπέδων ηλεκτρολυτών απαιτεί τη χορήγηση διαλυμάτων ηλεκτρολυτών. Αυτά τα διαλύματα περιλαμβάνουν ένα εύρος συστατικών, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σε γενικές γραμμές, τα διαλύματα ηλεκτρολυτών υπάρχουν σε μορφή σκόνης, αναβράζοντων δισκίων ή gel. Ο σωστός τύπος και η σωστή δοσολογία εξαρτώνται από τις ανάγκες του ασθενούς και τις ιατρικές οδηγίες.

36 Προϊόντα
-25%
-30%
-24%