Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Βιταμίνη B1 (Θειαμίνη)

Η Βιταμίνη B1, γνωστή και ως Θειαμίνη, αποτελεί μια από τις βασικές βιταμίνες του συμπλέγματος B. Είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Σημασία στη Φυσιολογία: Η Θειαμίνη είναι κρίσιμη για τη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια. Αποτελεί βασικό συστατικό του μεταβολισμού, συμβάλλοντας στην παραγωγή ενέργειας που απαιτείται για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Ενδείξεις: Η Βιταμίνη B1 είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία του νευρικού συστήματος και των μυών. Η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η βερι-βερι (beriberi), που χαρακτηρίζεται από κόπωση, αδυναμία, προβλήματα στο νευρικό σύστημα και καρδιακές διαταραχές.

Πηγές Θειαμίνης: Βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα όπως όστρακα, ρύζι, αμύγδαλα, φασόλια, σιτάρι και ψωμί ολικής αλέσεως. Πολλές φορές, όμως, η διατροφή μας δεν είναι επαρκής ώστε να καλύψει τις ανάγκες μας σε Θειαμίνη.

Συμπληρώματα Θειαμίνης: Η λήψη συμπληρωμάτων Βιταμίνης B1 μπορεί να είναι σημαντική για όσους αντιμετωπίζουν ελλείψεις ή έχουν ανάγκη για αυξημένη πρόσληψη λόγω ειδικών συνθηκών υγείας.

Η Βιταμίνη B1 (Θειαμίνη) αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για τη συνολική υγεία και ευεξία του οργανισμού. Η ενίσχυση της διατροφής μας με τρόφιμα πλούσια σε αυτήν τη βιταμίνη ή μέσω συμπληρωμάτων μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της υγείας και της ενέργειάς μας.