Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Βιταμίνη Β5(Παντοθενικό οξύ )

Η βιταμίνη Β5, επίσης γνωστή ως παντοθενικό οξύ, είναι μια ουσία που διαλύεται στο νερό και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ιδιότητες της Βιταμίνης Β5

Τo παντοθενικό οξύ συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές διαδικασίες, συμβάλλοντας στην παραγωγή ενέργειας και στο μεταβολισμό των στεροειδών ορμονών, της βιταμίνης D και ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Επιπλέον, βοηθάει στη μείωση της κούρασης και στην αύξηση της νοητικής επίδοσης.

Πηγές Βιταμίνης Β5

Η βιταμίνη Β5 βρίσκεται σε διάφορες τροφές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, αβοκάντο και συκώτι.

Συνέπειες της Έλλειψης της Βιταμίνης Β5

Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο, ανορεξία, αδυναμία, κράμπες, άγχος και κατάθλιψη.

Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη

Για τους ενήλικες, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της βιταμίνης Β5 είναι περίπου 5 mg. Συνιστάται επίσης η λήψη άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β ταυτόχρονα.

Προφυλάξεις και Αλληλεπιδράσεις

Η λήψη αντισυλληπτικών, αντιυπερτασικών και η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τις ανάγκες σε βιταμίνη Β5. Κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, η λήψη της βιταμίνης αυτής είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.