Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Βιοτίνη

Η βιοτίνη, επίσης γνωστή ως βιταμίνη Β7 ή βιταμίνη Η, είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την καλή λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών. Βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών σε ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό. Επιπλέον, υποστηρίζει το υγιές δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τη νευρολογική λειτουργία.

Η συμμετοχή της  είναι ουσιώδης για την ανάπτυξη και την αναγέννηση των ιστών στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων του δέρματος και των νυχιών.

Συγκεκριμένα, η βιοτίνη ενδυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια μας μέσω της συμμετοχής της στην παραγωγή κερατίνης. Η κερατίνη είναι ένας βασικός πρωτεΐνης ουσιαστικός για τη δομή των μαλλιών και των νυχιών, και η βιοτίνη βοηθάει στην παραγωγή της. Έτσι, η βιοτίνη είναι σημαντική για την πρόληψη της τριχόπτωσης και τη διατήρηση της υγείας των νυχιών.

Επιπλέον, η βιοτίνη συμμετέχει στη μεταβολή των λιπαρών οξέων, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία του δέρματος και τη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητάς του.

Οι ελλείψεις βιοτίνης μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κόπωσης, της ναυτίας και του μυϊκού πόνου.

Καλές πηγές βιοτίνης είναι τα αυγά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Τα πλούσια σε βιοτίνη τρόφιμα είναι καλύτερο να καταναλώνονται ωμά ή ελαφρά μαγειρεμένα, προκειμένου να διατηρείται η θρεπτική τους αξία. 

15 Προϊόντα