Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Milk Thistle (Γαϊδουράγκαθο)

Milk Thistle (Γαϊδουράγκαθο): Ένας φυτό με ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες

Το Milk Thistle, γνωστό και ως Γαϊδουράγκαθο, είναι ένα φυτό που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία. Προέρχεται από τη Μεσογειακή περιοχή και περιέχει έναν ενεργό φυτοχημικό συστατικό που ονομάζεται σιλυμαρίνη.

Ιδιότητες του Milk Thistle

Το Milk Thistle έχει αναγνωριστεί για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Η σιλυμαρίνη, το κυριότερο φυτικό συστατικό του Milk Thistle, είναι γνωστή για την ικανότητά του να προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική ζημία που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην προστασία και τη βελτίωση της υγείας του ήπατος, του καρδιαγγειακού συστήματος και άλλων σημαντικών οργάνων.
Επιπλέον, το Milk Thistle έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για ασθενείς με φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.

Δράση και αποτελεσματικότητα του Milk Thistle

Η δράση του Milk Thistle έχει μελετηθεί εκτενώς στο πλαίσιο επιστημονικών έρευνων. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του Milk Thistle μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση και προστασία της υγείας του ήπατος. Πιο συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος, να προστατεύσει τα κύτταρα του ήπατος από τη ζημία και να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Το Milk Thistle έχει επίσης μελετηθεί για την ικανότητά του να υποστηρίξει την υγεία του καρδιαγγειακου συστήματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, να μειώσει την υπέρταση και να προστατεύσει τα αγγεία από την αθηρωμάτωση.

Θεραπευτικά οφέλη του Milk Thistle

Το Milk Thistle έχει ευρύ φάσμα θεραπευτικών οφελών για την υγεία. Ορισμένα από τα κυριότερα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Προστασία του ήπατος: Το Milk Thistle μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ήπατος από την οξειδωτική ζημία, τις τοξίνες και τις φλεγμονώδεις καταστάσεις.
  • Υποστήριξη της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος: Το Milk Thistle μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς, να μειώσει την υπέρταση και να προστατεύσει τα αγγεία από την αθηρωμάτωση.
  • Αντιφλεγμονώδης δράση: Το Milk Thistle μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στον οργανισμό, προσφέροντας ανακούφιση σε φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα.
  • Αντιοξειδωτική προστασία: Η σιλυμαρίνη του Milk Thistle λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από την οξειδωτική ζημία που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.
  • Υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος: Το Milk Thistle μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να βελτιώσει την αντίσταση του οργανισμού έναντι ασθενειών και λοιμώξεων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κατανάλωση του Milk Thistle ως συμπλήρωμα διατροφής πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη ενός ειδικού. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα συμπλήρωμα διατροφής, συμβουλευθείτε έναν ιατρό ή διατροφολόγο για να εξασφαλίσετε την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση.

Το εν λόγω βότανο έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την παραγωγή γάλακτος στις μητέρες που θηλάζουν και για την αντιμετώπιση ηπατικών διαταραχών. Το Milk Thistle κατέχει προστατευτικές για το ήπαρ ιδιότητες και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ηπατίτιδας, κίρρωσης, ίκτερου και εκφύλισης του ήπατος από λιπώδη διήθηση. Το βότανο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πέψη και την αντιμετώπιση της ψωρίασης.

24 Προϊόντα
-25%
-25%
23.20€ 17.31€
-30%
-30%
25.61€ 17.93€
-30%
-30%
-35%
-30%
28.95€ 20.27€
-25%
29.60€ 22.20€