Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Φολικό οξύ

Φολικό οξύ-Βιταμίνη Β9

Το Φολικό οξύ, επίσης γνωστό ως Folic Acid , είναι ένα ζωτικό συστατικό της καθημερινής διατροφής. Συχνά συνδέεται με την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του εμβρύου, αλλά οι ευεργετικές του ιδιότητες εκτείνονται πολύ πέρα από αυτό.

Οφέλη του Φολικού οξέος για τον ανθρώπινο οργανισμό

Οι κυριότερες λειτουργίες του Φολικού οξέος στον ανθρώπινο οργανισμό περιλαμβάνουν τη συμβολή στην κατασκευή του DNA, τη συμμετοχή σε διάφορες μεταβολικές αντιδράσεις και την παραγωγή των αιμοσφαιρίων. Επιπλέον, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας φολικού οξέος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αναιμίας και στη διατήρηση της γενικής υγείας του νευρικού συστήματος.

Για τις εγκύους, το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου και την πρόληψη των νευρικών σωληνικών ανωμαλιών.

Πρόσληψη φολικού οξέος

Το Φολικό οξύ μπορεί να ληφθεί μέσω της διατροφής, με τα πλουσιότερα τρόφιμα σε αυτό να είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα οσπριώδη, τα αυγά και τα ολικά δημητριακά. Ωστόσο, ορισμένα άτομα ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσουν συμπληρώματα φολικού οξέος στη διατροφή τους, ιδιαίτερα οι γυναίκες που σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες ή είναι ήδη έγκυες.

Πάντα θυμηθείτε ότι πριν ξεκινήσετε ή αλλάξετε το συμπλήρωμα διατροφής σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας.

Προβλήματα από την έλλειψη Φολικού οξέος

Η έλλειψη Φολικού οξέος στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα. Αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν αιματολογικές διαταραχές, όπως μεγαλοβλαστική αναιμία, η οποία προκαλείται από την ανεπάρκεια του οργανισμού να παράγει κανονικά κόκκινα αιμοσφαίρια.

Επιπλέον, το φολικό οξύ είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα στα έμβρυα. Έτσι, η έλλειψη φολικού οξέος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο νευρικών σωληνικών ανωμαλιών, όπως η σπονδυλοκήλη.

Επίσης, η έλλειψη φολικού οξέος μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κόπωση, αδυναμία, πονοκέφαλος, παλμοί, απώλεια βάρους και δυσπεψία. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατάθλιψη, δυσλειτουργία της γνωστικής λειτουργίας και διαταραχές της γλώσσας.

24 Προϊόντα
-30%
-30%
-30%
-30%
19.46€ 13.62€
-30%
-30%
-30%
18.50€ 12.95€
-25%
-20%
13.40€ 10.72€