Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C ή αλλιώς ασκορβικό οξύ είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά. Ο άνθρωπος, σε αντίθεση με τα περισσότερα θηλαστικά, δεν έχει την ικανότητα να συνθέσει τη βιταμίνη C, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να την προσλάβει από τις τροφές.
Η βιταμίνη C είναι υπεύθυνη για πολλές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα όπως:

 • τη σύνθεση κολλαγόνου
 • την ανάπτυξη και αποκατάσταση των ιστών και επούλωση πληγών
 • τη δημιουργία αντισωμάτων και διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων
 • την απορρόφηση του σιδήρου και στην απαραίτητη συσσώρευσή του στο μυελό των οστών
 • τη σπλήνα και το ήπαρ
 • την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, όπου αποτελούν τη βάση σοβαρών ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιοπαθειών.
 • τη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και το στρες

Η βιταμίνη C βρίσκεται κυρίως στα φρούτα και τα λαχανικά, όπως τις  πιπεριές, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το σκόρδο, το λάχανο, τις φράουλες, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ και τον ανανά. Επίσης βότανα, όπως το θυμάρι, το σέλινο και ο βασιλικός είναι καλές πηγές βιταμίνης C.

Στα συμπληρώματα διατροφής η βιταμίνη C υπάρχει διαθέσιμη και σε μη όξινη μορφή και πιο απορροφήσιμη, η λεγόμενη Ester-C οπού παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην κυκλοφορία του αίματος σε σχέση με την Βιταμίνη C.
Η δοσολογία ποικίλει με βάση την ηλικία και την ανάγκη. Μην υπερβαίνετε την ποσότητα λήψης βιταμίνης C καθώς μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές.

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα πιο θρεπτικά συστατικά που μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας. Ενώ είναι γνωστή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η βιταμίνη C έχει επίσης πολλά άλλα οφέλη για την υγεία.

Η βιταμίνη C κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές συμπληρωμάτων διατροφής, κάθε μια από τις οποίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και ειδικότητα:

 1. Καψάκια (Κάψουλες): Είναι μικρές κάψουλες που περιέχουν συμπυκνωμένη μορφή βιταμίνης C. Συνήθως εστιάζουν στην εύκολη λήψη και στην ακριβή δοσολογία.

 2. Σκόνη: Η βιταμίνη C είναι διαθέσιμη σε μορφή σκόνης που μπορεί να αναμειχθεί με νερό ή χυμό για κατανάλωση. Η σκόνη επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στη δοσολογία και μπορεί να είναι πιο εύκολα απορροφήσιμη.

 3. Ενέσιμη Μορφή: Υπάρχουν επίσης ενέσιμες μορφές βιταμίνης C που χορηγούνται μέσω ενέσων. Αυτή η μορφή είναι πιο κατάλληλη σε περιπτώσεις όπου απαιτείται γρήγορη απορρόφηση της βιταμίνης.

 4. Μασώμενα Δισκία: Κάποια συμπληρώματα περιλαμβάνουν μασώμενα δισκία βιταμίνης C που είναι πιο εύκολα στη λήψη και κατάλληλα για άτομα που δυσκολεύονται να καταπιούν κάψουλες.

 5. Υγρή Μορφή: Μερικά συμπληρώματα προσφέρουν τη βιταμίνη C σε υγρή μορφή, η οποία μπορεί να αναμειχθεί με ροφήματα ή νερό. Είναι πιο εύκολη στην κατανάλωση για άτομα που δυσκολεύονται να καταπιούν δισκία ή κάψουλες.

Η επιλογή της μορφής της βιταμίνης C συνήθως εξαρτάται από τις προτιμήσεις του ατόμου, τις ανάγκες δοσολογίας και τυχόν ιατρικές συνθήκες που ενδέχεται να επηρεάζουν την απορρόφηση του συμπληρώματος.

Η βιταμίνη C ή αλλιώς ασκορβικό οξύ είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά
261 Προϊόντα
-30%
29.95€ 20.96€
-30%
-30%
101.95€ 71.36€
-25%
10.19€ 7.64€
-25%
8.20€ 6.15€
-30%
55.45€ 38.82€
-30%
24.95€ 17.46€
-30%
43.45€ 30.41€
-20%
-30%
22.90€ 16.03€
-30%
-30%
20.96€ 14.67€
-30%
41.45€ 29.02€
-30%
-30%
24.95€ 17.46€
-25%
-25%
-20%