Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Βιταμίνη B6(Πυριδοξίνη)

Η Βιταμίνη B6 αποτελεί μια σημαντική υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Είναι μέρος μιας οικογένειας τριών χημικά συγγενών ενώσεων, περιλαμβάνοντας την πυριδοξίνη, την πυριδοξάλη και την πυριδοξαμίνη.

Σημαντικές Ιδιότητες

Η Βιταμίνη Β6 συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές αντιδράσεις του οργανισμού, εκτελώντας σημαντικούς ρόλους:

  • Στη φυσιολογική σύνθεση κυστεΐνης.

  • Στη λειτουργία του νευρικού, ανοσοποιητικού συστήματος και στις μεταβολικές διεργασίες που παράγουν ενέργεια.
  • Στο μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου.
  • Στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στη μείωση της κούρασης.
  • Στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι περίπου το 25% των γυναικών ακολουθούν διατροφή που δεν παρέχει τη συνιστώμενη ημερήσια δόση αυτής της βιταμίνης, η οποία προτείνεται να είναι 1.2mg. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη που είναι μικρότερη από τη βέλτιστη δόση.

Η Βιταμίνη Β6, απαραίτητη για την υγεία, αν και χρειάζεται σε μικρές ποσότητες, παίζει σημαντικό ρόλο στην ευεξία και στην ορθή λειτουργία του οργανισμού

Η Βιταμίνη B6 έχει σημαντική επίδραση στο νευρικό σύστημα, καθώς συμμετέχει σε διάφορες διεργασίες που επηρεάζουν τη νευρική λειτουργία. Ορισμένα από τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι:

  1. Συμμετοχή στη Σύνθεση Νευροδιαβιβαστών: Η B6 είναι απαραίτητη για την παραγωγή νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη, η οποία επηρεάζει τη διάθεση και την αντίδραση στο στρες, και η νοραδρεναλίνη, που συμβάλλει στην αντίδραση του σώματος σε καταστάσεις πίεσης.

  2. Συμβολή στη Μεταβολική Διαδικασία: Βοηθάει στον μεταβολισμό των αμινοξέων, όπως η τρυπτοφάνη και η τυροσίνη, οι οποίοι είναι αναγκαίοι πρόδρομοι ουσίες για την παραγωγή νευροδιαβιβαστών.

  3. Συμμετοχή στη Σύνθεση Ορμονών: Βοηθάει στην παραγωγή ορμονών, όπως η μελατονίνη, που επηρεάζει τον ύπνο, και η γαμμά-αμινοβουτυρικό οξύ, το οποίο συνδέεται με τη ρύθμιση της αγωνίας και του στρες.

Η Βιταμίνη B6 είναι συνεπώς κρίσιμη για την ισορροπία του νευρικού συστήματος, επηρεάζοντας τη διάθεση, τον ύπνο και την αντίδραση του οργανισμού σε καταστάσεις άγχους και στρες.

Η Βιταμίνη B6 αποτελεί μια σημαντική υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β.Η Βιταμίνη Β6 συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές αντιδράσεις του οργανισμού, εκτελώντας σημαντικούς ρόλους.
Η Βιταμίνη B6 έχει σημαντική επίδραση στο νευρικό σύστημα, καθώς συμμετέχει σε διάφορες διεργασίες που επηρεάζουν τη νευρική λειτουργία