Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Βιταμίνη Κ

Η Βιταμίνη Κ: Ουσιώδης για την Υγεία σας

Η βιταμίνη Κ, παρά το γεγονός ότι συχνά παραμερίζεται υπό το πρίσμα άλλων γνωστών βιταμινών, αποτελεί μια ουσιώδης θρεπτική ουσία για τη συνολική σας υγεία. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τον ρόλο της βιταμίνης Κ και γιατί είναι τόσο σημαντική.

Τι είναι η Βιταμίνη Κ;

Η βιταμίνη Κ είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που παίζει έναν καίριο ρόλο στη διαδικασία πήξης του αίματος και την υγεία των οστών σας. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές βιταμίνης Κ: η Κ1 (φύλλα πρασίνου λάχανου, σπανάκι, κ.λπ.) και η Κ2 (κυρίως παραγόμενη από τα μικρόβια στο εντερικό σας σύστημα και τρόφιμα όπως το γαλακτικό οξύ).

Ο ρόλος της Βιταμίνης Κ στην Υγεία

1. Πήξη του αίματος: Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος. Χωρίς αρκετή βιταμίνη Κ, το αίμα σας μπορεί να μην πήξει σωστά, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκτεθειμένων αιμοφιλικών κρίσεων.

2. Υγεία των οστών: Η βιταμίνη Κ βοηθά στην καλή απορρόφηση του ασβεστίου από τα οστά σας, προάγοντας ισχυρά και υγιή οστά.
3. Προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος: Υπάρχουν ένδειξεις ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Πώς να εξασφαλίσετε τη Βιταμίνη Κ στη Διατροφή σας

Τα τρόφιμα όπως το φύλλο πρασίνου λάχανου, το σπανάκι, το κολοκύθι και τα ελαιόλαδα είναι καλές πηγές βιταμίνης Κ. Επιπλέον, συμπληρώματα βιταμίνης Κ είναι διαθέσιμα για όσους έχουν ανάγκη αυξημένης πρόσληψης.

Ιδιότητες και δράσεις:
Γνωρίστε την βιταμίνη Κ και τη συμβολή της:

 • στην μείωση καταγμάτων
 • στην ελαστικότητα του δέρματος
 • στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας
 • στη μείωση των ρυτίδων
 • Ο ρόλος της βιταμίνης Κ στην απορρόφηση της βιταμίνης D3 είναι σημαντικός.

  Η βιταμίνη D3 είναι υπεύθυνη για την αύξηση της απορρόφησης του ασβεστίου από τα εντερικά σας κύτταρα. Όταν καταναλώνετε τρόφιμα που περιέχουν ασβέστιο, η βιταμίνη D3 βοηθά στη μεταφορά αυτού του ασβεστίου από τον εντερικό τράκτ στο αίμα.

  Η βιταμίνη Κ, από την άλλη πλευρά, ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο το ασβέστιο κατανέμεται και αποθηκεύεται στα οστά. Ενώ η βιταμίνη D3 βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, η βιταμίνη Κ ενισχύει την απόθεση αυτού του ασβεστίου στα οστά. Χωρίς επαρκή ποσότητα βιταμίνης Κ, το ασβέστιο μπορεί να αποθηκεύεται εσφαλμένα σε άλλα μέρη του σώματος, μην εκτελώντας την εργασία του στην οστική υγεία.

  Επιπλέον, η βιταμίνη K έχει επίσης σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του ασβεστίου που κυκλοφορεί ελεύθερα στο αίμα. Αυτό το ασβέστιο, όταν βρίσκεται εκτός των οστών και των δοντιών, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως οι ασβεστοποίηση των αρτηριών, η οποία σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις. Η βιταμίνη K βοηθά στην αντιμετώπιση και τη μεταφορά αυτού του ασβεστίου προς τα οστά.

  Συνοψίζοντας, η συνεργασία μεταξύ της βιταμίνης D3 και της βιταμίνης Κ είναι κρίσιμη για την απορρόφηση και τη σωστή χρήση του ασβεστίου στο σώμα, επηρεάζοντας την υγεία των οστών και τον γενικό μεταβολισμό του ασβεστίου

  Συνήθως βρίσκουμε τη βιταμίνη Κ1 σε φυτικές τροφές και τη βιταμίνη Κ2 σε ζωικές.
  Η ποσότητα βιταμίνης Κ που πρέπει να λαμβάνεται  ποικίλει με βάση την ηλικία, το γένος ενώ διαφορετικές ανάγκες βιταμίνης K, έχουν οι εγκυμονούσες  και οι θηλάζουσες γυναίκες.
36 Προϊόντα
-25%
-25%
-30%
44.45€ 31.12€
-30%