Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Βιταμίνη Α

 Βιταμίνη Α: Η Σημαντική Λιποδιαλυτή Βιταμίνη

Η βιταμίνη Α ανήκει στην ομάδα των λιποδιαλυτών βιταμινών με παρόμοια χημική δομή και παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Αυτή η βιταμίνη μπορεί να βρεθεί τόσο σε ζωικές όσο και σε φυτικές πηγές, και οι δράσεις της είναι ποικίλες.Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητο μικροθρεπτικό συστατικό, με σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα και τη διατήρηση της ομαλής διαφοροποίησης των επιθηλιακών κυττάρων. Η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως π.χ. ξηροφθαλμία Καλύπτουν από την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η ακμή και οι ρυτίδες, έως την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ας εξετάσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πηγές, τις ιδιότητες και τις πιθανές αντενδείξεις της βιταμίνης Α.

Τι είναι η βιταμίνη Α;

Η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που σχηματίζεται στον ανθρώπινο οργανισμό από προβιταμίνες, όπως η ρετινόλη και το βήτα-καροτένιο. Αυτές οι μορφές της βιταμίνης Α είναι κοινές στα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής. Το σώμα αποθηκεύει κυρίως αυτήν την ουσία στο συκώτι και τη λαμβάνει από τη διατροφή.

Οφέλη της Βιταμίνης Α

  • Συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό του σιδήρου.
  • Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων και του δέρματος.
  • Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης.
  • Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Συμμετέχει στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.

Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα οφέλη αυτά και να εξεταστούν με προσοχή πριν από την ενδεχόμενη χρήση συμπληρωμάτων ή αλλαγές στη διατροφή. Η βιταμίνη Α αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα του πώς οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας.

Η βιταμίνη Α απορροφάται καλύτερα όταν καταναλώνεται μαζί με λιπαρές τροφές. Πολλές πηγές ζωικής προέλευσης που περιέχουν βιταμίνη Α έχουν και αρκετά λιπαρά από τη φύση τους, όπως το συκώτι, το μουρουνέλαιο, ο κρόκος του αυγού, το βούτυρο, η εμπλουτισμένη μαργαρίνη, τα λιπαρά ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αλλά και στα φρούτα και λαχανικά όπως οι γλυκοπατάτες, τα καρότα, η κολοκύθα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, η κόκκινη πιπεριά, το μάνγκο και το πεπόνι.

Η ποσότητα βιταμίνης Α που πρέπει να λαμβάνεται  είναι διαφορετική για τα βρέφη, τους ενήλικες , τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες γυναίκες.