Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Πρωτεΐνες

Πρωτεΐνες: Οι θεμέλιοι λίθοι της υγείας και της ανάπτυξης του οργανισμού

Οι πρωτεΐνες αποτελούν μια ουσιαστική και αναπόσπαστη συνιστώσα της διατροφής μας και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην υγεία και την ανάπτυξη του οργανισμού. Είναι απαραίτητες για την ανοικοδόμηση και την ανανέωση των κυττάρων, την παραγωγή ενζύμων και ορμονών, και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τρόπος δράσης και αποτελεσματικότητα:
Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από αμινοξέα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν αλυσίδες. Οι αλυσίδες αυτές μετατρέπονται σε πολυμερή πρωτεΐνες, οι οποίες εκτελούν διάφορες λειτουργίες στον οργανισμό. Η δομή και η σύνθεση των πρωτεϊνών καθορίζουν τον τρόπο δράσης τους και την αποτελεσματικότητά τους στον οργανισμό.

Οι πρωτεΐνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Λειτουργούν ως μορφοδοτικά στοιχεία, συμβάλλουν στη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών, στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των μυών, και στη ρύθμιση της σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Θεραπευτικά οφέλη:
Οι πρωτεΐνες προσφέρουν πολλαπλά θεραπευτικά οφέλη για τον οργανισμό μας:

 • Ανάπτυξη μυών και ανάκτηση: Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των μυών, καθώς και στην ανακούφιση από μυϊκούς πόνους και φλεγμονές.
 • Αύξηση της ενέργειας: Οι πρωτεΐνες βοηθούν στην αύξηση της ενέργειας και την αντοχή, επιτρέποντάς μας να ανταποκριθούμε καλύτερα σε φυσικές και νοητικές προκλήσεις.
 • Υποστήριξη απώλειας βάρους: Οι πρωτεΐνες βοηθούν στη μείωση της όρεξης, την αύξηση της κορεσμένης αίσθησης και την απώλεια σωματικού λίπους.
 • Ενίσχυση του ανοστοποιητικού συστήματος: Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την κατασκευή και τη λειτουργία των αντισωμάτων και άλλων στοιχείων του ανοσοποιητικού συστήματος, προσφέροντας προστασία από ασθένειες και λοιμώξεις.
 • Υποστήριξη υγιούς δέρματος και μαλλιών: Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στη διατήρηση και την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και των μαλλιών, προωθώντας την υγιή εμφάνιση και την αντοχή τους.
 • Υποστήριξη υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος: Ορισμένες πρωτεΐνες, όπως η κολλαγόνη, συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων και την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου.

Οι πρωτεΐνες μπορούν να προέρχονται από διάφορες πηγές, όπως κρέας, ψάρια, πουλερικά, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα, φασόλια, φυτικές πρωτεΐνες (όπως σόγια και αρακάς) και άλλα. Η κατανάλωση ποικίλων πηγών πρωτεϊνών είναι σημαντική για να καλύψουμε τις διατροφικές μας ανάγκες.

Συνοψίζοντας, οι πρωτεΐνες είναι κρίσιμες για την υγεία και την ανάπτυξη του οργανισμού. Η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας πρωτεϊνών μέσω της διατροφής μας είναι ουσιώδους σημασίας για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των κυττάρων, την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και πολλά ακόμα οφέλη για την υγεία μας.

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη και ανακατασκευή των ιστών, την καλή λειτουργία και δομή όλων των ζωντανών κυττάρων. Επιλέξτε κατάλληλα συμπληρώματα πλούσια σε πρωτεΐνες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργιά του οργανισμού! Οι πρωτεΐνες είναι βασικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων. Χρειάζονται επίσης στην πέψη και βοηθούν στην παραγωγή αντισωμάτων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Εκτελούν διάφορες λειτουργίες σημαντικές για τον οργανισμό καθώς ρυθμίζουν σε μικρές ποσότητες λειτουργίες του οργανισμού, βοηθούν την εκτέλεση μυϊκών εργασιών και έχουν αποθηκευτικό ρόλο.

Ο ρόλος των πρωτεϊνών ως συμπληρωμάτων διατροφής
Οι πρωτεΐνες αποτελούν ουσιώδη συστατικά της διατροφής μας και μπορούν να λειτουργήσουν ως σημαντικά συμπληρώματα διατροφής. Η πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω τροφίμων και συμπληρωμάτων μπορεί να συμβάλει στην επιδιόρθωση μυϊκών ιστών, την ανάπτυξη μυών, την απώλεια βάρους, την αύξηση της ενέργειας και άλλες σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού.

Οφέλη των πρωτεϊνών σαν συμπληρώματα διατροφής:

 • Ανάπτυξη και διατήρηση μυών: Η κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας, είτε για αθλητές και αθλήτριες είτε για άτομα που επιδιώκουν να διατηρήσουν ισχυρούς μύες.
 • Ανάκτηση μετά από άσκηση: Οι πρωτεΐνες μπορούν να συμβάλουν στην αποκατάσταση και ανάκαμψη μετά από έντονη φυσική δραστηριότητα, βοηθώντας στη μείωση της μυϊκής καταβολής και την αναδόμηση των ιστών.
 • Απώλεια βάρους: Η κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της κορεσμένης αίσθησης, τον έλεγχο της όρεξης και την προώθηση της απώλειας σωματικού λίπους.
 • Συμβολή στην ενέργεια και την αντοχή: Οι πρωτεΐνες μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, βοηθώντας στην αύξηση της αντοχής και τη βελτίωση της αθλητικής επίδοσης.
 • Υποστήριξη ανοσοποιητικού συστήματος: Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην παραγωγή αντισωμάτων και άλλων στοιχείων του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύοντας την αντοχή στις λοιμώξεις και βοηθώντας στην αποτροπή ασθενειών.

Σημειώνεται ότι η κατανάλωση πρωτεϊνών ως συμπληρωμάτων διατροφής πρέπει να γίνεται με την κατάλληλη διατροφή και καθοδήγηση ενός ειδικού, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες ποσότητες και οι σωστές αναλογίες πρωτεϊνών για κάθε ατομική ανάγκη.
Οι πηγές πρωτεϊνών ως συμπληρώματα διατροφής ποικίλλουν και μπορούν να περιλαμβάνουν πρωτεΐνες ορού γάλακτος, πρωτεΐνες σόγιας, πρωτεΐνες κρέατος, πρωτεΐνες ρυζιού και άλλες πηγές. Οι πρωτεΐνες συμπληρώματα διατροφής είναι διαθέσιμες σε διάφορες μορφές, όπως πρωτεϊνικά σκόνη, μπάρες πρωτεΐνης και πρωτεϊνικά ροφήματα.

Συνοψίζοντας, οι πρωτεΐνες αποτελούν σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής για πολλούς ανθρώπους. Μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη μυών, την απώλεια βάρους, την ανάκαμψη μετά από άσκηση και πολλές άλλες λειτουργίες του οργανισμού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρείται η ισορροπία και να λαμβάνονται υπόψη οι ατομικές ανάγκες για την κατάλληλη κατανάλωση πρωτεϊνών.

101 Προϊόντα
-25%
-41%
-25%
-25%
-15%
-20%
60.76€ 48.61€